Bu Tarifi Paylaş
10 Ekim 2014 Cuma
Muz Kurabiye
200gr. Tereyağı
200 gr. yoğurt
1tatlı kaşığı sirke ( üzüm veya elma sirkesi )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal
3 su bardağı un
Bu malzemeden 28 tane çıktı, yaptığınız şeklin büyüklüğüne göre değişir.
Kabartma tozunu sirkeyle eritin. Sonra bütün malzemeleri ekleyip hamurunuzu yoğurun. cevizden az büyük parcalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizip buzdolabına kaldırın.30 dakika kadar dinlesin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın.
Bunun için : 1 muzu tahta kaşıkla ezin,1 su bardağı toz şekeri, 1 paket vanilyayı, 200 gr.tuzsuz lor peynirini ilave edip karıştırın.Eğer lor peyniriniz tam kuru değilse, bu karisim biraz sulanır buz dolabına kaldırın.
Bu tarifi bir azeri arkadaştan aldim.O tarifte içine lor peyniri, tereyağı ve toz şeker karıştırıp yapıyorlar.Bende muz kurabiyenin içinde de muz olsa güzel olur dedim :) Tereyağı yerine muz ilave ettim.
30 dakikanın sonunda muz kurabiyelerimizin yapımına geçebiliriz. Dinlenen hamurları oval şekilde acip, içine muzlu karışımdan koyun, muz sekli verip firin tepsisine dizin.180 derecede 20 dakika kadar pisirin. Un kurabiyesinde olduğu gibi pişecek.Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun
Etiketler:
DÜNYA MUTFAGI,
KURABIYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hayırlı akşamlar Sieda :) Kurabiyeler çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Ben de bunun poğaça şeklinde olanını, Rus bloglardan birinde görmüştüm. Bu da başka bir versiyonu demek ki.. Tekrar emeğine, eline sağlık :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.. Çok güzel olmuşlar. :) Muz kurabiyeler elinin becerisi ile şeklinide görüntüsünüde değerinde vermiş.
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEn sevdiğim baharat da kullanılmış.
Afiyetle...
Şeker ne kadar konacak acaba?
YanıtlaSilTugba hanim bu kurabiyenin hamurunda seker yok ,sadece ic malzemesinde seker var. 1 su bardagi seker kullandim ic malzemesini hazirlarken.
SilCok güzel ellerine saglik kirksene ugrassam yapamam
YanıtlaSilEllerine sağlık sieda ablacım
YanıtlaSil