Bunu ben nasıl yaparım demeyin, çok çok kolay sizde 1 saat içinde kırkkat baklava yapabilirsiniz.
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyag
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke veya limon suyu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Açmak için mısır nişastası
Bu malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. 10-15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları 4 bezeye ayırın. 4 bezenin her birinden 10 tane minik bezeler yapin toplam 40 tane olacak.
Hamurunuz dinlenirken şerbetini kaynatın.
1 kilo sekere 1200 ml su koyup seker eriyene kadar karıştırın. Sekeri eridikten sonra ocağınızın altını açın.kaynamaya başlayınca 1 cay kaşığı limon tuzu veya yarim limon suyunu, 1 cimdik tuz az ama çok az (şekerleşmesini önlemek için) ilave edip 10-12 dakika daha kaynatıp ocaktan alin, soğumaya bırakın.Kıvamlı bir şerbet olacak aksi takdirde baklavanız hamur olur. Ben saat tuttum tam 12 dakika sonra kıvamı olmuştu.
Dinlenen bezelerinizin 10 tanesini tek tek tabak büyüklüğünde nişasta yardımıyla açın. aralarına bolca nişasta serperek üst üste koyun.On tane olunca hepsini birlikte merdane ile tepsiye göre açın.İlk on katını tepsiye serip üzerine dövülmüş ceviz serpin.Diğer otuz bezeyi de aynı şekilde 10 tane olarak açın. her 10 bezede ceviz serpebilirsiniz. Bıçağı yağa batırarak baklava dilimlerini kesin.
250 gram tereyağını üzerine biriken köpüklerini alarak ocakta kızdırın. 1 cay bardağı sıvı yağ ilave edin.Köpüğünü almazsanız baklavanızın rengi parlak olmaz. Baklavanın her tarafına kaşık kaşık döküp 175 derecelik fırında 45-50 dakika yavaş yavaş kızartın.Çok yavaş kızartın bütün katları kızarmış olsun. Fırından çıkardıktan sonra 10- 15 dakika dinlendirip.soğuk şerbeti üzerine gezdirin.Servis yaparken kenarlarını dövülmüş antep fıstığına bulayın. Afiyet olsun.
harika olmuş. Rahat bir zamanda deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil