Sofralarınız çiçek açsın :)
Bu ölcü tam bir ekmek için ama kalıbınız küçükse miktarı azaltıp yapın.30 cm lik kelepçeli kalıp için tam geliyor.üzerindeki süslemeleri az yapmak istiyorsanız yine malzemeyi azaltın.
450-500 ml. süt
45 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta ( 2 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarıları üzerine sürmek için)
2 yumurta ( 2 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarıları üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 1 kilo un yeterli oluyor.
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).2 yumurtanın beyazı , zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın. aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. 1 kilo unun hepsini ilave ettim. Az gelirse un ekleyebilirsiniz.
Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Nefis olmuş. Ellerinize sağlık... Tam anlamıyla bir sanat eseri.
YanıtlaSil