4-5 Patates
1 havuç
1 sogan
2 dis sarımsak
2-3 bardak et veya tavuk suyu
4-5 bardak su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 cay kaşığı pul biber
2-3 adet yeşil soğan
Patatesleri, soğanı , sarımsağı ve havucu büyük parcalar halinde doğrayıp et suyu ve su ilavesiyle pişirin. Patatesler yumuşayınca el blendarıyla püre haline getirin. 1 yemek kaşığı tereyağında pembeleşene kadar kavurduğunuz unu ilave edip bir tasim daha kaynatın.Tuzunu et suyundaki tuz oranına göre ayarlayın. Servise sunarken ince doğranmış yeşil sogan ve 1 yemek kaşığı eritilmiş biberli yağı üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
harika birçoba ve görüntü.. Patates çorbası çocuklarında en sevdiğiçorba olmalı bence.. ellerine sağlık
YanıtlaSil