Memet Özdemir Ustanın tarifiyle nefis Ankara simidi,bu tarif kacmaz benden söylemesi mutlaka not alin.
1 kilo un
35 gr. Toz seker (1,5 çorba kaşığı)
20 gr.tuz (2 tatlı kaşığı)
40 ml.sivi yağı (4 çorba kaşığı)
50 gr.Tahin (1,5 çorba kaşığı)
15 gr.Yas maya
Su (2 büyük cay bardağı)
250 gr. susam
1 su bardağı üzüm pekmezi
yarim su bardağı su
250 gr. susam
1 su bardağı üzüm pekmezi
yarim su bardağı su
Tarifte katkı maddesi de var ama ev ortamında böyle bir imkanımız olmadığı için eklemiyoruz.
*******************
Yukardaki malzemelerle sert bir hamur yapin. Suyu biraz az geldi çok ama çok az daha ilave ettim,yoğurma kabındaki fazla unu toparlayacak kadar...
15 dakika dinlendirdikten sonra fotoğrafta gördüğünüz gibi sekil verin.
Susamı teflon bir tavada sürekli karıştırarak önceden kavurun. Sonra pekmeze yarim su bardağı su ilave edin.Simitleri önce bu pekmezli suya daldırın. .Sonra kavurduğunuz susama batırarak tepsiye dizin.
270 derecede önceden ısıtılmış fırında 14 dakika pisirin.Fırınımın içine pizza taşı koyduğum için taş fırından çıkmış simitlerin tadında oldu.
15 dakika dinlendirdikten sonra fotoğrafta gördüğünüz gibi sekil verin.
Susamı teflon bir tavada sürekli karıştırarak önceden kavurun. Sonra pekmeze yarim su bardağı su ilave edin.Simitleri önce bu pekmezli suya daldırın. .Sonra kavurduğunuz susama batırarak tepsiye dizin.
270 derecede önceden ısıtılmış fırında 14 dakika pisirin.Fırınımın içine pizza taşı koyduğum için taş fırından çıkmış simitlerin tadında oldu.
.
Yine harikaaaaaaa..... İzmit'teki sokak simitleri de çok güzel oluyor Sieda'cığım.... görünüşü onlara benziyor sanki.... ben her çarşıya çiktiğimda karnım tok olsa bile alırım😀 ellerine saģlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar Ben de bir Ankara simidi hayranı olarak bu tarifinizi not alıcam teşekkürler
YanıtlaSilNefiisss.. gerçekten nefis görünüyor.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTek kelimeyle lecker ellerin dert görmesin mis gibi
YanıtlaSil