Benim yaptığım ekmeklere göre şekilsiz bir ekmek türü Ciabatta üstü çıtır çıtır ekmekleri sevenler için çok güzel bir tarif...
italyan mutfağının önemli tariflerinden Ciabatta yapılması biraz uzun sürüyor. Mayalanma süresinden dolayı sabırla beklemeniz gerekecek. Mayayı önceden hazırlamalısınız.
3 yemek kaşığı dolusu un 9-10 gram yaş maya yarım su bardağı suyla karıştırıp üzerini kapatıp oda sıcaklığında 12-16 saat bırakın.
isterseniz Ön maya tarifi ile yapabilirsiniz.
400 gr.un
4-5 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
su
10 gram yaş maya ( yarım yaş maya kullanıyoruz tüm ekmekte)
Ertesi gün yoğurma kabınıza yaptıgınız mayayı ve yukardaki malzemeleri ilave ederek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyagini gezdirin.
Yoğurduğunuz hamuru 2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru bolca un serptiğiniz tezgahta katlayarak sekil verin.
Sakın yoğurmayın, yoksa hava kabarcıkları kaybolur ve istediğimiz gibi delikli bir ekmek olmaz. Son şeklini verdiginiz ekmegi fırın tepsinize yerleştirin 40-45 dakika daha tepside mayalanmaya bırakın.
Ben hamurları çok yakın koymuşum, çünkü benim yaptıgım hamur fazlaydı. normalde bu ölçüden iki ekmek oluyor.
230 derecede önceden ısıtılmış fırına ekmegini koyun. fırının altına elinizle biraz su serpip firin kapağını kapatın. 30 35 dakika hafif pembe renkte pişirin.
15-20 dakika sonra yiyebilirsiniz. Sıcak olarak cok lezzetli oluyor. Afiyet olsun
Hamura bak yaa... Hamur hayattır hayat.. Ellerine sağlık canım ;)
YanıtlaSilItalysn mutfagini cok severim bu ür ekmekler favorim ellerine saglik cnm nefis görünüyor
YanıtlaSil12-16 saat doğru değil mi?
YanıtlaSilgoogle + da yazdım 1 numarasın
Ellerine sağlık
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK BENC EMÜKEMMEL. DENEMK LAZIM. ÖN MAYA İŞLEMİNİ GENELDE BENDE BÖYLE YAPIYORUM. SEVGİLER
YanıtlaSil