Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

16 Mart 2015 Pazartesi

Latin Pidesi - Pita de Carne




 YAPILISI :
Hamuru için :
1 kilo un
1 paket yas maya
1 tatlı kaşığı tuz
2  büyük cay bardağı süt
1  büyük cay bardağı su
Bu malzemeyle hamurunuzu yoğurun. 1 kilo un tam kıvamı için yetmiyor sonunda 2 yemek kaşığı un ilavesiye yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakın.

ic malzemesi için :
 300- 350 gram. jülyen doğranmış tavuk veya hindi eti
1 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
5-6 adet haşlanmış   doğranmış patates
Tuz ve baharatlar, acisi biraz fazla olunca güzel oluyor ( pul biber, karabiber, kimyon,curry( köri),kekik)
maydanoz

Tereyağında tavuk etleri kızartın. Küp doğranmış soğanlarıda ekleyip birlikte kavurun,haşlanmış patatesleri tuz ve baharatını ekleyin.1 dakikada bunlarla birlikte kavurup ocaktan alin. ince  doğranmış maydanozu karıştırın. Soğumaya bırakın.
Diğer bir iç malzemede aynı bizdeki normal kıymalı pide içi gibi :) kıymanın içine küp doğranmış sogan, yeşil ve kırmızı biber, tuz ve baharatları ilave edip karıstırıyorsunuz hepsi bu kadar...
Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alin, merdane yardımıyla aıın. Malzemenizi açtığınız hamura yayın, kenarlarını ayni resimde gördüğünüz şekilde yaptıktan sonra, kenarlarına zeytinyağı sürüp  önceden ısıtılmış 220 derecede kızarana kadar pişirin.









4 yorum:

  1. Cok degisik her zaman ki gibi güzel bir lezzet daha ellerine saglik siedam😙

    YanıtlaSil
  2. Hmm tam benlik bunlar Ellerine Sağlık Ablacığım

    YanıtlaSil
  3. hımmm nefisss değişik denemeli hemen ellerine sağlık siedacım...

    YanıtlaSil
  4. Ellesine sağlık Siedacığım..... yine harikasın... hep harikasın kiiiiiii

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.