Hamuru için :
1 kilo un
1 paket yas maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 büyük cay bardağı süt
1 büyük cay bardağı su
Bu malzemeyle hamurunuzu yoğurun. 1 kilo un tam kıvamı için yetmiyor sonunda 2 yemek kaşığı un ilavesiye yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakın.
ic malzemesi için :
300- 350 gram. jülyen doğranmış tavuk veya hindi eti
1 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
5-6 adet haşlanmış doğranmış patates
Tuz ve baharatlar, acisi biraz fazla olunca güzel oluyor ( pul biber, karabiber, kimyon,curry( köri),kekik)
maydanoz
Tereyağında tavuk etleri kızartın. Küp doğranmış soğanlarıda ekleyip birlikte kavurun,haşlanmış patatesleri tuz ve baharatını ekleyin.1 dakikada bunlarla birlikte kavurup ocaktan alin. ince doğranmış maydanozu karıştırın. Soğumaya bırakın.
Diğer bir iç malzemede aynı bizdeki normal kıymalı pide içi gibi :) kıymanın içine küp doğranmış sogan, yeşil ve kırmızı biber, tuz ve baharatları ilave edip karıstırıyorsunuz hepsi bu kadar...
Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alin, merdane yardımıyla aıın. Malzemenizi açtığınız hamura yayın, kenarlarını ayni resimde gördüğünüz şekilde yaptıktan sonra, kenarlarına zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 220 derecede kızarana kadar pişirin.
Cok degisik her zaman ki gibi güzel bir lezzet daha ellerine saglik siedam😙
YanıtlaSilHmm tam benlik bunlar Ellerine Sağlık Ablacığım
YanıtlaSilhımmm nefisss değişik denemeli hemen ellerine sağlık siedacım...
YanıtlaSilEllesine sağlık Siedacığım..... yine harikasın... hep harikasın kiiiiiii
YanıtlaSil