irmikli ve irmiksiz yapılan iki ürü varmış.Bende bugün irmiksiz tarifini yaptım.
Trileçe Keki için:
1,5 küçük çay bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 bardak un (su bardağı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1 bardak soğuk süt (su bardağı)
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
1 yemek kaşığı süt tozu
Üzerine Karameli için:
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
Kekin Hazırlanışı
Çırpma kabının içine yumurta beyazlarını ve şekeri koyup iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile karıştırın.Yumurta sarılarınıda çırpın ve beyazına ekleyin.
Karıştırma kabınızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
Bir tahta kaşıkla karıştırın.
Derince bir tepsi veya borcamı tereyağı ile yağladıktan sonra karışımı dökün.
180 derecelik fırında üstü kızarana kadar 45-50 dakika pişirin. Kekiniz pişerken sütlü şerbeti hazırlayın.
sütlü şerbet yapımı :
Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kâseye koyup mikser yardımı ile iyice köpürtene kadar çırpın.
Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor. Süt köpükten dolayı çok gibi görünüyor ama kek hepsini emiyor.Ilık olan kekin üzerini kürdanla delip şerbeti üzerine dökün.1-2 saat buzdolabında bekletin.
Şimdi karamel sosu hazırlayın.
Karamel yapımı :
Şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte esmerleşene kadar ateşte bırakın ama yakmayın. Kendi kendine karamelize olmasını bekleyin.
Şekerin rengi koyulaşınca içine tereyağını koyun. Bir kaşık yardımı ile bir yandan karıştırın.
Süt kremasını ekleyip karıştırın. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Krema kesilmesin. Buzdolabından çıkardığınız tatlınızın üzerine çok bastırmadan karemelini dökün.
Ellerine saglik cnm bu senin tatlisi cok rövansta
YanıtlaSilvaaaayyyy görmemişim ben bunu :((
YanıtlaSilellerine sağlık
Ayyy Çok güzel bu tatlı arkadaşım ellerine sağlık...sevgiler
YanıtlaSilSelma'nın Organik Mutfağı