Enginar tariflerine baktım çok renksiz geldi bana :) Bende kendi usulümce yapıyım dedim. Iste simdi tamda çiçeğe benzedi...
Enginarların sapını kesin, kenardaki kart yapraklardan bir iki sıra koparın. Elinizle yaprakların arasının açılmasını sağlayın. Tam ortada tüylerin etrafındaki küçük pembemsi yaprakları kopararak ortasını açın. Tatlı kaşığı yardımıyla tüyleri kazıyarak temizleyin. Suyun altına tutarak içini ve yaprakların arasını açtırarak yıkayın. Ortadaki boşluğa biraz limon sıkın. Patatesleri, havuçları ve kırmızı biberi jülyen doğrayıp enginarların içine yerleştirin. Enginarları tencerenize alin.Bir kasede yarim cay bardağı siviyagi, tuz, limon suyu ve 1 tatlı kaşığı sekeri karıştırıp enginarların üzerine gezdirin.Yapraklarının yarısına gelecek sekilde su ilave edip kısık ateşte 30 dakika pisirin.Pistikten sonra limon sıkın.Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
of ki of eline koluna saglık safiye acar tok
YanıtlaSilGörüntü sunum ve fikir süper ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik cnm nasil bir lezzetir bu görselik harika
YanıtlaSil