Nerdeyse kabak mevsiminin bittiği su dönemde gittiğim markette bal kabaklarını görünce bu ekmegi yapmak kaçınılmaz oldu :)
Marketteki kadına ekmek tarifini verdim ama iple nasıl bağlanıyor falan bir türlü anlatmayı beceremedim :)
Yumuşacık turuncu ekmeklerin tadına doyamıyacaksınız :)
Yumuşacık turuncu ekmeklerin tadına doyamıyacaksınız :)
2 dilim bal kabağı
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı bal
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( 1 kilo kadar )
Yapımı:
2 ince dilim soyulmuş bal kabağını küçük küçük doğrayın. Üzerine gelecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra suyunu iyice süzüp püre haline getirin. Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı bal kabağı püresini koyun. Ilık su ve sütü bir kaseye koyup içine mayayı ilave edip ezin. Biraz mayanın kabarmasını bekleyin. Bal kabağının üzerine sütlü karışımı dökün. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
Unlu bir zemine hamuru koyun. Avuç içinden biraz büyük bezeler alıp yuvarlayınız. Bezeleri hafif unlayınız.
Unlu bir zemine hamuru koyun. Avuç içinden biraz büyük bezeler alıp yuvarlayınız. Bezeleri hafif unlayınız.
Bazı ekmeklerin içine kabak çekirdeği doldurdum, çok lezzetli oldular.
Mayalandıktan sonraki hali, yani bu kadar sıkı bağlamayın sakın, yoksa ipleri çıkarmakta zorlanırsınız.
ayyyyyy buna ben nediyim şimdi..maşallah sana..ne kadar muhteşem bir görsellik bu..valla bayıldım..zaten ekmek dendiimi senin üzerine tanımam..ben de yapmak istiyorum bu tarifi..acaba sen gibi güzel yapabilirmiyim bilmiyorum..tekrar eleine sağlık canm..tebrikler..iyi geceler..öptümm
YanıtlaSilDilek hanım çok teşekkürler, dahada güzel yaparsın eminim
SilEllerine saglik cnm süper süper g e ne sanatini konusturmusun iple ne güzel baglamisin bahceden sanki kabaklar gibi😍
YanıtlaSilTeşekkürler ROJİN
SilHarikaaaa...Sieda'cığım ellerine sağlık .... herhangi bir ip olur mu... özel ısıya dsyanıklı bir iplemi bağladın... ben de denemek istiyorum
YanıtlaSilTeşekkürler selmacım,normal yorgan ipi dedikleri ipi kullanabilirsin.ipler yanmıyor
YanıtlaSilNe tesadüf ben kumaşı bağlamışım , siz hamuru ama hiç düşünmemişştim böylesini yine harikalar yaratmışsın Nur hanım
YanıtlaSilEkmekler kraliçesine SAYGILAR ☺☺☺
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık ekemek konusunda senin üzerine tanımıyorum harikasın her zamanki gibi :)
YanıtlaSil