Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

12 Mayıs 2015 Salı

BAL KABAKLI EKMEK




Nerdeyse kabak mevsiminin bittiği su dönemde gittiğim markette bal kabaklarını görünce bu ekmegi yapmak kaçınılmaz oldu :) 
Marketteki kadına ekmek tarifini verdim ama iple nasıl bağlanıyor falan bir türlü anlatmayı beceremedim :)
Yumuşacık  turuncu ekmeklerin tadına doyamıyacaksınız :)


2 dilim bal kabağı 
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı bal
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( 1 kilo kadar )

Yapımı:

2 ince dilim soyulmuş bal kabağını küçük küçük doğrayın. Üzerine gelecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra suyunu iyice süzüp püre haline getirin. Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı bal kabağı püresini koyun. Ilık su ve sütü bir kaseye  koyup içine mayayı ilave edip ezin. Biraz mayanın kabarmasını bekleyin. Bal kabağının üzerine sütlü karışımı dökün. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın. 






Unlu bir zemine hamuru koyun. Avuç içinden biraz büyük bezeler alıp yuvarlayınız. Bezeleri hafif unlayınız. 



 Bazı ekmeklerin içine kabak çekirdeği doldurdum, çok lezzetli oldular.


Mayalandıktan sonraki hali, yani bu kadar sıkı bağlamayın sakın, yoksa ipleri çıkarmakta zorlanırsınız.
Fotoğraftaki gibi kalın iple  ortasına hamur bezesini koyun,sıkmadan bağlayın. Yağlanmış tepsiye veya kağıt serilmiş seyrek dizin. 10-15 dakika tepside mayalandırdıktan sonra,  175 derecede Isınmış  fırında  pembe renkte kızarana kadar pişirin. 
Piştikten sonra iplerini kesin.

9 yorum:

  1. ayyyyyy buna ben nediyim şimdi..maşallah sana..ne kadar muhteşem bir görsellik bu..valla bayıldım..zaten ekmek dendiimi senin üzerine tanımam..ben de yapmak istiyorum bu tarifi..acaba sen gibi güzel yapabilirmiyim bilmiyorum..tekrar eleine sağlık canm..tebrikler..iyi geceler..öptümm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek hanım çok teşekkürler, dahada güzel yaparsın eminim

      Sil
  2. Ellerine saglik cnm süper süper g e ne sanatini konusturmusun iple ne güzel baglamisin bahceden sanki kabaklar gibi😍

    YanıtlaSil
  3. Harikaaaa...Sieda'cığım ellerine sağlık .... herhangi bir ip olur mu... özel ısıya dsyanıklı bir iplemi bağladın... ben de denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler selmacım,normal yorgan ipi dedikleri ipi kullanabilirsin.ipler yanmıyor

    YanıtlaSil
  5. Ne tesadüf ben kumaşı bağlamışım , siz hamuru ama hiç düşünmemişştim böylesini yine harikalar yaratmışsın Nur hanım

    YanıtlaSil
  6. Ekmekler kraliçesine SAYGILAR ☺☺☺

    YanıtlaSil
  7. Ellerine emeğine sağlık ekemek konusunda senin üzerine tanımıyorum harikasın her zamanki gibi :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.