Evde kalmış 300 gram ıspanaklada ancak bu yapılırdı, iyikide yapmışım ilk kez yaptım ama umduğumdan daha güzel oldu. Sizde deneyin bence, kendi yaptığın makarnanın tadı da başka oluyormuş. İtalyanlar bu işi biliyor :)
4 yumurta
300 gram ıspanak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 bardak un
Ispanakları yıkayıp kurulayıp doğrayın. yumurtaları derin bir yoğurma kabına kirip ıspanaklarla birlikte el blenderindan geçirin.Tuzunu ve unu ilave edin, un eksik gelirse biraz daha ilave edin. sert bir hamur olacak...
Yoğurduğunuz hamuru 20 dakika dinlendirip bezelere ayirin,tek tek hepsini açıp bir bezin üzerine serin. Biraz 10 dakika kadar kurumasını bekleyip , hafif unlayıp,ikiye kesin her parçayı ayrı ayrı şeritler halinde kesip bezin üzerine alin.Yada istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Sonra normal makarna pişirir gibi pişirin. Üzerine eritilmiş bol tereyağı ve peynirle servis yapın. Afiyet olsun.
Ben biraz fazla yapmisim :) her zaman ki gibi onlari da bu sekilde kurutup paketledim.
Ellerine saglik cnm nefis
YanıtlaSilçok farklı, çok güzel bir tarif. ellerinize sağlık...
YanıtlaSil