1 su bardağı un
1 yumurta
tuz ve su ile manti hamuru yumuşaklığında hamur yapin. 10 dakika dinlendirip büyükçe bir yufka yapin.Hafif kuruması için bezin üzerine serin.Kurumaya başlayınca unlayıp dörde bölüp üst üste koyun. Tekrar 6 cm kadar şeritler kesin ve şeritleride üst üste koyun, erişte gibi kesin sonra da küp şeklinde kesin.
Orta boydaki bir tencerede yarısından 1 parmak fazla suyu tuz ilave ederek kaynatın. kesilen boncuk mantıları yumuşayıncaya kadar haşlayıp kenara alin. Suyunu süzmeyin,3 bardak yoğurdu çırpın ve mantinin suyundan alıp yoğurdu biraz ılıtın. Sonra çok yavaş olarak mantinin üzerine dökün bir yandan da karıştırın yoğurt kesilmesin.Tıpkı yayla çorbasında olduğu gibi karıştırarak bir tasım kaynatıp ocaktan alin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip nane ve kırmızı biberi ilave edin ve çok az kavurun rengi bozulmasın.Servis yaparken arzuya göre ezilmiş sarımsak ve hazırladığınız naneli tereyağını üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Ellerine saglik nefis bir corba ol us kuzucuklarima yapmaliyim bunu
YanıtlaSilEllerine sağlık abla,% 100 ev yapımı,% 100 doğal 😉Nurcan abla dokunuşuyla 😘
YanıtlaSilellerine sağlık kardeşim senin neyin muhteşem deyilki ellerin dert görmesin
YanıtlaSil