450-500 ml. süt
45 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta ( 2 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarıları üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 1 kilo un yeterli oluyor.
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).2 yumurtanın beyazı , zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın. aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. 1 kilo unun hepsini ilave ettim. Az gelirse un ekleyebilirsiniz. Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Ellerin dert görmesin süper her zamanki gibi sanatını konuşturmuşsun
YanıtlaSilEllerine saglik cnm brnce bu ekmeklerin patentini almalisin
YanıtlaSilÇok güzeeeel yine çok güzell Sieda'cığım...bu şekli nasıl verdin rica etsem onu da ekleyebilir misin... hani sen diğer süslü ekmeklerinde kafes kafes görüntü yapiyorsunya onu da çok beğeniyordum ... ben de dün akşam internetten sipariş verdim merakla bekliyorum... seni çok seviyorum canım arkadaşım ebedi âlem de komşu olalım inşaAllah...öpüldünüz
YanıtlaSil