1 kilo tam buğday unu
2 tatlı kaşığı tuz
1 büyük çay bardağı eksi maya ( 200 gr. )
200 gr. ceviz içi
ılık su
Hamurun kıvamı ne çok cıvık nede çok katı olacak. hamuru katlayarak yoğurun, yoğurdukça elinize yapışmayacak, elinize yapışmayınca kıvamı tam olmuş demektir.
İki misli olunca cevizleri ekleyip tekrar yoğurun,bu yoğurmayı katlayarak yapın, son seklini verip, unlanmış mayalanma sepetine alın.
Son kabarma olunca tahmini süreden yarım saat kadar fırını açmış olmalısınız ve içerisinde ekmeklerinizi pişireceğiniz kaplarınızı da fırına koymuş olmalısınız.
Isınan kapların içine ekmeğinizi hırpalamadan bir hamlede koyun ve üzerine keskin bıçakla kesikler atın. Fırının en alt rafına ısıya dayanıklı bir kap içinde kaynar su koyarak pişirme Süresinin ilk 10 dakikasında nem üretilmesini sağlıyorum.
Çavdar Ekmeği Nedir?
Nefis gözüküyor , üstelik saglikli da,ellerinize saglik..
YanıtlaSilEkşi mayayı çok merak ediyorum. Hiç denemedim. Denemek isterim en kısa zamanda...
YanıtlaSilEkmekler harika görünüyor. Afiyetle sağlıkla tüketilsin İnşallah...
Sevgiler...:)
bitiyorum bu görüntüye maşallah barekallah
YanıtlaSil