Sevgili arkadaşım Rojinin bana gönderdiği ekmek kalıbını denedim bugün,alt tarafında delikler olduğu için ekmegin eşit şekilde çıtır olması çok hoşuma gitti çok Teşekkürler Rojincim
400 gr.un
4-5 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
su
yarım cay bardağı eksi maya
Evde ekşi maya nasıl yapılır?
Bu malzemelerle hamurunuzu yoğurup 12-14 saat boyunca serin bir yerde mayalanmaya bırakın. Ben genelde gece yoğurup bırakıyorum. Ertesi gün hamuru tekrar yoğurup bu sefer oda sıcaklığında 2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru bir çok kez katlayarak yoğurup içindeki havanın çıkmasını sağlayın. Son seklini verip kalıbınıza veya fırın kağıdı serilmiş tepside 30 dakika mayalandırın. Jiletle kesikler atıp 220 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun, su püskürme aparati ile su püskürtüp fırınınızın kapağını hemen kapatın.20 dakika 220 derecede kaldıktan sonra fırının isisini 190 dereceye getirip 15- 20 dakika daha pisirin. Fırından çıkardıktan sonra ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.
12 saat sonraki mayalanma
Hamurun kıvamı oldukça cıvık bir hamur oluyor. Yoğurdukça elinize yapışmayacaktır. Bu hamuru ne kadar çok yoğurursanız o kadar gözenekli bir ekmek elde edersiniz.
Ellerine sağlık ekmeklerin Sultanı ☺☺☺
YanıtlaSilbayıldım bu tarifinizede. ellerine sağlık
YanıtlaSil