6 tane küçük kalıp için veya 1 büyük tartolet kalıbı için gerekli malzeme :
3 yumurta
100 gr.( yarim su bardağı) seker
100 gr. un ( yarim su bardağı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Yumurta ve sekeri köpürene kadar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Çok fazla çırpmayın, fazla çırpınca çok kabarmaz.Kalıbınızın her tarafını yağlayın. Bazen kalıptan çıkarırken sorun oluyor.Ama yağladıktan sonra hindistan ceviziyle veya ince irmikle kaplarsanız daha kolay çıkar.Soğumasını beklemeden çıkarmaya çalışmayın.Yağlanmış kalıba hamurunuzu dökün ve 180 derecede 12- 15 dakika pisirin. Tam olarak soğuduktan sonra istediğiniz meyvalari dizip jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvalarin üzerine dökün. Ben bazen jöle yerine meyvalardan önce biraz puding dolduruyorum, öylede çok leziz oluyor. Afiyet olsun.
Çok güzel gözüküyorlar elinize sağlık :)
YanıtlaSilmadamoje
Ellerinize sağlık...Çok güzel olmuş..Sevgiler..
YanıtlaSilHarika olmuşlar ellerinize sağlık
YanıtlaSilŞahane görünüyorlar eline sağlık :)
YanıtlaSil