Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

1 Haziran 2015 Pazartesi

BALIK MANTI

Bu gün değişik bir mantıyla yine karşınızdayım, görselini çok sevdik :)




 İçini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Ben hem kıymalı hemde patatesli olarak hazırladım.
Hamur malzemesini  2-3 kişilik olarak veriyorum.
500 gr. un
1 yumurta
tuz ve su ile mantı hamuru kıvamında hamurunuzu yoğurun.

iç malzeme için ölçü vermiyorum.
Kıymalı olarak yapacaksanız, kıymaya biraz büyükce doğranmış sogan, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edip karıştırın.
Patatesli içle yapmak isterseniz,2- 3 patates yeterli oluyor, patatesleri haşlayıp ezin ve  tereyağında kavrulmuş sogan ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.Bir tane balık mantı  için avuç içi büyüklügünde kıyma kullandım, normal mantı  gibi olmuyor. 
 Yoğurduğunuz hamuru  yapmak istediğiniz balıkların büyüklüğüne göre bezelere ayirin. Fotoğrafta görüldüğü gibi açıp seklini verin. Bu mantıyı  buharda pişirmeniz gerekiyor aksi takdirde seklini koruması imkansız :)  Seklini verdiginiz mantinizi buhar tenceresinin süzgecine veya evdeki tencerenizin üzerine uyan bir süzgece yerleştirip 15 dakika kadar pişirin. Pişen mantılarınızı servis tabağınıza alip üzerine kızdırılmış salçalı tereyağı gezdirip sarımsaklı yoğurtla veya istediğiniz sosla servis yapın. Afiyet olsun.










7 yorum:

  1. çok güzel bir sunum olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bu balık sevginin eseri. Emeğinize, ellerinize sağlık. Bayıldım!

    YanıtlaSil
  3. çok zahmet etmişsiniz ama değmiş doğrusu... Ellerinize sağlık...:)

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel ve iştah açıcı ama teslim olmayacağım diyete başladım:))

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Harikasınız:) Sanat eseri gibi olmuş, insan yemeye kıyamaz..elinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.