İçini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Ben hem kıymalı hemde patatesli olarak hazırladım.
Hamur malzemesini 2-3 kişilik olarak veriyorum.
500 gr. un
1 yumurta
tuz ve su ile mantı hamuru kıvamında hamurunuzu yoğurun.
iç malzeme için ölçü vermiyorum.
Kıymalı olarak yapacaksanız, kıymaya biraz büyükce doğranmış sogan, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edip karıştırın.
Patatesli içle yapmak isterseniz,2- 3 patates yeterli oluyor, patatesleri haşlayıp ezin ve tereyağında kavrulmuş sogan ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.Bir tane balık mantı için avuç içi büyüklügünde kıyma kullandım, normal mantı gibi olmuyor.
Yoğurduğunuz hamuru yapmak istediğiniz balıkların büyüklüğüne göre bezelere ayirin. Fotoğrafta görüldüğü gibi açıp seklini verin. Bu mantıyı buharda pişirmeniz gerekiyor aksi takdirde seklini koruması imkansız :) Seklini verdiginiz mantinizi buhar tenceresinin süzgecine veya evdeki tencerenizin üzerine uyan bir süzgece yerleştirip 15 dakika kadar pişirin. Pişen mantılarınızı servis tabağınıza alip üzerine kızdırılmış salçalı tereyağı gezdirip sarımsaklı yoğurtla veya istediğiniz sosla servis yapın. Afiyet olsun.
çok güzel bir sunum olmuş elinize sağlık..
YanıtlaSilBu balık sevginin eseri. Emeğinize, ellerinize sağlık. Bayıldım!
YanıtlaSilçok zahmet etmişsiniz ama değmiş doğrusu... Ellerinize sağlık...:)
YanıtlaSilCok tesekkürler Audrey :)
YanıtlaSilNe kadar güzel ve iştah açıcı ama teslim olmayacağım diyete başladım:))
YanıtlaSilÇok hoş olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSilHarikasınız:) Sanat eseri gibi olmuş, insan yemeye kıyamaz..elinize sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSil