Kandillerin vazgeçilmez tatlısı :)
1,5 su bardağı un
yarim su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz seker ( tatlı istiyorsanız miktarı artırabilirsiniz.)
Öncelikle süt ve sekeri bir tencereye alıp seker eriyene kadar ısıtın.
Yağları baska bir tencerede eritip unu ilave edin,orta hararetli ateşte karamel rengi olana kadar kavurun. Dikkat edin yanmasın, ocağın altını kontrol altında tutun. Sürekli karıştırmanız gerekiyor, Yaklaşık olarak 20- 30 dakika sabırla kavurmanız gerekiyor.
Kavrulan una erittiğiniz sekerli sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırın, helva kıvamını alana kadar, zaten çok hızlı olarak çekiyor. Ocağınızın altini kapatıp, 5 dakika kadar tencerenizin kapağı kapalı olarak demlendirin. Sonra istediğiniz sekli verip servis tabağına alin. Afiyet olsun.
Bu Tarifi Paylaş
2 Haziran 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bayılırım bu helvaya ben...:) Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilNasıl da güzel bir sunum bu. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok severim ama çok da kalorili maalesef :-((
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilEllerin dert görmesin. Nefis görünüyor.
YanıtlaSil