4 Yumurta
Yarim su bardağı sıvı yağ
Yarim su bardağı yoğurt
1,5 bardak toz seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
içine karıştırmak için zevkinize göre :
Ceviz, badem,üzüm, kakao veya çikolata parçacıkları
İlk önce kalıbınızı fırçayla yağlayın. Kalıbın içini ben hindistan cevizi rendesi, haşhaş veya susamla kapladım.
Yumurta ve sekeri köpürene kadar çırpın.yoğurdu ,sıvı yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.Istediginiz ic malzemeyi de karıstırıp kalıbınıza dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pisirin. pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edin. Eğer kürdan temiz çıkmışsa pişmiş demektir. Afiyet olsun.
Kek çok güzel kabarmış, leziz görünüyor. Kalıba ayrıca bir bayıldım, aynı anda değişik tatlar ortaya çıkarmak mümkün. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Bol malzemeli nefis bir kek... Sevgiler...
YanıtlaSilKalıba bayıldım harika bir fikir. Kek de oldukça güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil