Çocukların çok sevdiği, doğum günlerinde yapılacak en güzel poğaça bence :)
Malzemeler
500 gr. süzme yoğurt
1Tatlı kaşığı tuz
1Su bardağı ılık süt
1Su bardağı sıvı yağ
1Yaş maya
2 Yumurta
1 tatlı kaşığı toz seker
1Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
iç malzemesi
1 su bardağı rendelenmiş Kasar peyniri
2-3 kabukları soyulmuş doğranmış domates
2-3 adet domates üzerlerine dilimlemek için
1 yumurta üzerine sürmek için
Yapılışı
İlk olarak maya ve seker ılık sütle eritilir sırasıyla yumurta, yoğurt, kabartma tozu eklenip azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletilir.. Bu esnada doğranmış domateslerinizi çok az yağda kavurun. Domatesler kendini iyice bırakınca tuz ve baharatlarla tatlandırın. ( tuz, karabiber ve kekik )Soğumaya bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra elimizi arada yağlayarak parçalar koparılıp açılır. Pişirdiğiniz domates sosunu sürüp arzu ettiğiniz malzemeyi ( mantar, sucuk veya salam )koyun. Üzerine rendelenmiş kasar peynirini ve dilim domatesi yerleştirin.yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir kenarlarına yumurta sarısı sürülür,önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirilir..
Afiyet olsun..
Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık, denemeliyim.
YanıtlaSilSevgiler
Bakınca insanın canı çekiyor, güzel oldukları fotoğraflardan belli oluyor. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Mini pizzalar nefis olmuş.. Ben pizza hamuruna yoğurt eklememiştim hiç. Bir de öyle yapayım... Sevgiler...
YanıtlaSil