Malzeme ölcüsü yok : ) Zaten dogaclama bir yemek, baktim evde ne bulduysam ilave ettim.Sizde kendi zevkinize göre sebzeleri degistirebilirsiniz.
Ailenizin büyüklüğüne göre tavuk budu sayisini ayarlayın.
Patates
Taze bezelye
Kırmızı biber
Yesil biber
Sari biber
Havuç
Kuru Soğan
Önceden haşlanmış buğday ( 1 su bardağı kadar)
1 bas sarımsak
2-3 dal taze kekik
Domates
Soya sosu
Tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
Soya sosu çok tuzlu olduğu için tuz miktarını ona göre ayarlayın.
Tüm malzemeleri ciğden kabımıza yerleştirin. Tavuklarınızı tuz ve kırmızı biberle harmanlayıp sebzelerin üzerine dizin. karabiber,kimyon ve soya sosunu bir kasede karıştırıp tavukların üzerinde gezdirin. Sarımsakları soymadan aralara sıkıştırın. En son tereyağından findik büyüklüğünde her tavuk parçasına gelecek şekilde koyun. Tajinin yani güvecin kapağını kapatıp 40 dakika 200 derecede ısınmış fırında pişirin. Kapağını alıp 10 dakika daha kapaksız pişirip sıcak olarak servis yapın.
mımmm harika görünüyor. Ellerine sağlık.. Tavuk zaten sevilen yemeklerden böylesi dahada lezzetli.
YanıtlaSilBuğday eklenmesi enteresan olmuş.Sebzeli yaparım genelde. Görseli çok lezzetli.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil