Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Eylül 2018 Pazartesi

Wazakgama (Kenevir Helvası veya çedene helvası)

Tarifini benimle paylasan sevgili Padimat Özbay Kılıc a çok teşekkürler


Dağıstandan Tadına doyamıyacağınız harika bir lezzet,enerji bombası...

2 su bardağı çedene (ayıklanmış ve yıkanmış)
1 su bardağı çekirdek içi 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı pekmez 1 çay bardağı şeker Altı için haşhaş veya dövülmüş badem Ayıklanmış çedeneleri geniş bir tavada kavurmaya başlayın kokusu çıkmaya başlayınca ceviz ve çekirdek içini ekleyin ve kavurmaya devam edin. Aynı zamanda yavaş ısıda bir tencerede pekmez ve şekeri ara sıra karıştırarak kaynatın. Cevizler renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin. Bu arada bir kase soğuk suyun içine bir damla kaynayan pekmezden damlatın eğer damla dağılmaz sert kalırsa pekmez olmuş demektir. Kavrulan malzeme ile kıvamını almış pekmezi karıştırın. Soğutmadan fırın kağıdı serilmiş tepsiye serip elinizi hafif yağlayıp iyice bastırın. Ve sıcakken istediğiniz şekilde kesin,. Soğuduktan sonra parçalara ayırıp altını haşhaşa veya toz bademe bulayıp servis tabağına alıyoruz (bu tabağa yapışmaması için)












Bu tarife ilaveten badem ve susam ilave ettim kavururken. pekmeze seker kullanmayabilirsiniz ama çok fazla kaynatmanız gerekir .Kıvamı tutmazsa çok kaynayan pekmezin tadı acı olur. Bal kullanarak ta yapabilirsiniz ama bal yüksek ısıda özelliğini kaybediyor bunu göz ardı etmeyin derim :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.