Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Şubat 2014 Pazartesi

BERLiNER




12 adet icin
350 gr.un (3 bardak ) 
40 gr. tereyag (resimdeki kadar ) Oda sicakliginda
20 gr. yas maya ( 1 paketin yarisi)
60 gr.Toz seker ( 4 yemek kasigi )
200 ml süt oda sicakliginda ( resimde görülen büyük cay bardaginin dolusu )
2 yumurta sarisi




Unu yogurma kabiniza alin, 2 yumurta sarisi ve tereyagini  elinizle parcalayin ve unun üzerine koyun.Sütün icinde sekeri ve mayayi birlikte eritip unun üzerine dökün. 1 kücük cay kasiginin ucunda tuz cok cok az





Bütün bu malzemelerle hamurunuzu yapin, eger elinize yapisiyorsa cok az daha un ekleyin,elinize yapismamasi lazimve  üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye birakin

40 dakikanin sonunda  12 esit parcaya bölün ve düzgün bezeler yapip  elinizle  hamurlarin üstüne hafifce bastip birakin ve üzerini tekrar nemli bir bezle örtüp 1 saat  dinlendirin.






1 saat sonra dinlenen hamurlarinizi 150 derece (Benim ocagimin ayarlari 12 ye kadar ben 9 a ayarladim  o zaman yagin isisi iyi oluyor.) isinmis yaga atin ve  tencerenizin kapagini kapatip 2-3 dakika acmadan kizartin, diger tarafini kizartirken tencerenin kapagini kapatmayin
Kizaran berlinerleri kagit havlu serilmis bir tabaga cikarip sogumasini bekleyin.



Soguduktan sonra Pasta süsleme aletinin sivri ucuyla  marmelatlari berlinerlerin icine doldurun,cok fazla doldurursaniz disariya cikar ,ayarini kendiniz anlarsiniz.
Eger marmeladiniz yoksa normal receli rondodan gecirip yapabilirsiniz.
Ben frambuaz marmeladi kullandim. Cilek veya baska sevdiginiz bir marmelatta olabilir.Ama orjinalinde frambuaz kullaniliyor.


Doldurma islemi bitince Berlinerlerin üzerine pudra sekeri serpip servis yapin.
Afiyet olsun.




12 yorum:

  1. Fransız Kurabiyesinin tarifine benziyor …
    Güzel bir lezzet ellerine sağlık…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler Emelcigim,Fransiz kurabiyesini bilmiyorum tarifin varsa denemek isterim

      Sil
  2. Elinize saglik cok guzel gorunuyorlar

    YanıtlaSil
  3. çok beğendim. denemeliyim. fakat daha küçük yapsam orjinalinden şaşarmı o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinal büyüklügü bu ama icine recel koymadan sadece pudra sekerini üzerine serperek ceviz büyüklügünde yapilan türü var
      http://static.chefkoch-cdn.de/ck.de/rezepte/186/186253/436461-960x720-quarkbaellchen.jpg

      Sil
  4. Ponçik zannettim ama değilmiş mutlaka deneyecegim çok güzel görünüyorlar ellerin dert görmesin ...

    YanıtlaSil
  5. çok severim ellerine sağlık canım harika en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler
    bahriye'nin mutfağı

    YanıtlaSil
  6. HerRenk.com
    Herrenk mutfağı; Eline sağlık Sieda. Yine harikalar yaratmışsın. Emeğine sağlık. Dünya mutfaklarının sultanı ;)

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar değiik bir tatlı abla.Donut gibi olmuş en yakın zamanda denemek isterim 😉

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Yine süpersin .... her zaman olduğu gibi maşallah... pişiye benziyor tadı değil mi

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.