1 kilo seker
4 su bardağı su ile koyu kıvamlı şurup( bal kıvamında) hazırlanır,
Ayıklanmış gül yaprakları bu şuruba eklenir .
Biraz kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenip bir tasim daha
kaynatılır,
Limon tuzunu ekledikten sonra gülün asil rengi ve aroması ortaya çıkar,
Limon suyunu bu reçelde pek tavsiye etmem ve temiz cam kavanozlara
boşatılır ve ağzı kapatılarak ters cevrilir.
İndirmeye yakin 1 cay kaşığı kadar tereyagi koyarsanız sekerlenmeninde
önüne geçmiş olursunuz,
Ben koymadım ama şekerlenmede olmadı, gecen sene yaptığım gül
recelimden hala 2 kavanoz var , şekerlenme yok
Misss kokulu reçeller..elinize saglık.
YanıtlaSilEn sevdigim receldir gul receli hep hazir alirdim ama kolaymis ellerine saglik
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık, Hamileyken aş erdiğim yegane şeylerdendi :)
YanıtlaSilEn sevdiğim reçellerden birisidir. Nefis oluyor. Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSilMerhaba..gül yapraklarının nasıl olması gerekiyor acaba..? her gül yaprağından olurmu..nasıl anlayacağuız..Çorum'a gittiğimde orada çok yapıyordu kadınlar..kokulu olanları tercih ediyorlardı sanırım..Sizin fikirinizi de alabilir miyim Sieda hanım..teşkrler
YanıtlaSilKokulu yaban gülü benim bahcemdekiler, fidesini alirken sormustum özellikle yenen gül ve kosmetikte kullanilan güller güzel oluyor,isparta gülü gibi kokusu
SilEllerinize sağlık resimlerini çok güzel çekmişsiniz emeğinize sağlık :))
YanıtlaSilafiyetle yemek nasip olsun. Isparta gülleri harika olur. reçellerdede .. ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık,rengi kokusu müthiş bir reçel :)
YanıtlaSilg +
Goruntu harika, elinize saglik:)
YanıtlaSilAh çok severim mis gibi gül kokusu ellerine sağlık Siedacım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.. Hiç denemedim gül reçelini toplayabilirsem yapacağım bende ..Afiyetler olsun canım..
YanıtlaSilEllerine saglik cnm gül koktu odam gül recelini ä cocuken cok yerdim hastasiydim
YanıtlaSilÇoook güzel bayıldim rengine ellerine sağlık Sieda'cığımmmm
YanıtlaSilFavorilerim arasında yer alan bir diğer reçel çeşidi :)
YanıtlaSilHem görünüm hem de sunum harika, ellerinize sağlık :))