Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Haziran 2014 Salı

Saharacin (Ispanakli bir tür gözleme )-Oset mutfagindan







Ispanaklari yikayip ince ince dograyin,suyunun olmamasi icin salata kurutma aletinde iyice kurutun yoksa ispanaklarin suyunun iyice süzülmesini bekleyip öyle dograyin,esit miktarlarda rendelenmis kasar  ve beyaz peyniri, cig kremayida ekleyip karistin, krema  yoksa salataya döktügümüz miktarda siviyag ekleyin,ic malzememiz hazir.

Un, maya, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında hamur yapılır. mayalanana  kadar bekletilir. Hamurdan bir yumruk büyüklüğünde alınan iki parça merdane ile biraz açılır.ispanaklar içine konur, üzeri aynı şekilde hazırlanan diğer yufka ile kapatılır.  kenarlari bicakla kesilir.Sac üzerinde pişirildikten sonra tereyağı sürülür.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.