Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

13 Eylül 2014 Cumartesi

Bulgurlu Etli Lahana Sarması

Çocuklar çok hoşlanmıyor ama  ben  sevdiğim için senede 2-3 kere mutlaka yaparım.Zorlada olsa çocuklarıma da tattırırım :)

Nasıl yaptım :)
1 orta boy  beyaz lahana
400 gr.dana veya koyun kıyması
2 adet Soğan
1su bardağı bulgur
3-4 dis sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kasığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı aci pul biber ( miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
1tatli kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kuru reyhan
Kıymanız yağsız ise az zeytinyağı
2-3 parca kemikli  koyun eti 
Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın.Bütün malzemeleri karıştırıp  harcinizi hazırlayın.Tuz miktarına bakin eksikse  ilave edin.
Lahanaları saracak büyüklükte kesip yıkayın. Ben muska şeklinde sardığım için  3-4 cm.lik seritler halinde kestim  kaynayan suya 1 dakika kadar atıp çıkarın, çıkanları soğuk su dolu leğenin içine atın. sonra suyunu süzdürün. Lahananın bir ucuna içten koyup muska seklinde sarın.Tencerenizin altına kemikli etleri yerleştirip sardıklarınızı etlerin üzerine dizin. Ben lahana sarmasının aralarına soyulmuş tüm  sarımsaklar koyuyorum arzu ederseniz sizde koyun. Lahanada sarımsak çok belli olmuyor hemde kokusunu alıyor. Sarmaların  üzerine bir tabak yerlestirin.Üzerini gececek kadar su ekleyip kaynamaya baslayana kadar yüksek ısıda, sonra çok  düşük ısıda 40 dakika kadar pişirin. Biraz dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapin. Afiyet olsun.






2 yorum:

  1. bu lezzeti damağımda ve dimağımda hissettim ben çok hisli kadınım yaa :)))))
    g+

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis olmuş. bende çok seviyorum. etli dolmalardan belkide en sevdiğim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.