Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Eylül 2014 Çarşamba

Taş Fırın Ekmeği



Taş fırın tadında ekmek

Yarim bardak  ön maya ( maya yapımını Burdan bulabilirsiniz.)
2 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (haferflocken)
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kepekli kızıl buğday unu (Vollkorn Dinkelmehl )
3 su bardağı tam buğday unu veya normal beyaz un
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp su  ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yapın. mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. bu ölcüden iki ekmek oluyor. elinize yapışıyorsa  un ilave ederek  gelisi güzel sekil verin.Hamuru  bolca unladığım hasır ekmek sepetine yerleştirdim.  iki misli olana kadar mayalanmaya bırakın, sonra tepsiye ters cevirin..   Mayalanan ekmekleri üzerine hic bir şey sürmeden önce  180 derece 30 dakika sonra 150 dereceye ayarlayıp üzeri kızarana kadar pişirin. Ben genelde odun sobasında yapıyorum ve içinde taş fırınlar yapılırken kullanılan taşlardan var. Bu taşı normal elektrikli fırınlarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.
Not :  Ekmegi denedikten sonra dedim ki  yulaf ezmesini daha fazla koysaydım, harika bir lezzet vermiş 







Hazırlamış olduğum ön maya tarifi Burda










Mayalandıktan sonra






1 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım sağlık, lezzet afiyet hepsi bir arada daha ne olsun,...:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.