Taş fırın tadında ekmek
Yarim bardak ön maya ( maya yapımını Burdan bulabilirsiniz.)
2 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (haferflocken)
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kepekli kızıl buğday unu (Vollkorn Dinkelmehl )
3 su bardağı tam buğday unu veya normal beyaz un
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp su ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yapın. mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. bu ölcüden iki ekmek oluyor. elinize yapışıyorsa un ilave ederek gelisi güzel sekil verin.Hamuru bolca unladığım hasır ekmek sepetine yerleştirdim. iki misli olana kadar mayalanmaya bırakın, sonra tepsiye ters cevirin.. Mayalanan ekmekleri üzerine hic bir şey sürmeden önce 180 derece 30 dakika sonra 150 dereceye ayarlayıp üzeri kızarana kadar pişirin. Ben genelde odun sobasında yapıyorum ve içinde taş fırınlar yapılırken kullanılan taşlardan var. Bu taşı normal elektrikli fırınlarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.
Not : Ekmegi denedikten sonra dedim ki yulaf ezmesini daha fazla koysaydım, harika bir lezzet vermiş
Hazırlamış olduğum ön maya tarifi Burda
Mayalandıktan sonra
Ellerine sağlık canım sağlık, lezzet afiyet hepsi bir arada daha ne olsun,...:)
YanıtlaSil