Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

14 Kasım 2014 Cuma

Cennet Hurması Reçeli




6 adet cennet hurması (sert olanlardan)
3 su bardağı şeker
1 su barda
ğı

 sıcak su
3-4 tane karanfil
1 cay kaşığı limon tuzu
1 cay kaşığı tereyağı



Cennet hurmalarını iyice  yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra,  küp halinde doğrayıp  orta boy tencereye alın.

Üzerine şekeri ilave edip  bir gece bekletin. 


 Ertesi gün baya suyu çıkmıştı.




Beklettiğimiz  hurmaların üzerine sıcak suyu ilave edip  koyulaşana kadar kaynatın. Karanfili,1 cay kaşığı limon tuzu ve findik büyüklüğünde tereyağı ilave edip bir  dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Kıvamı oluşan reçeli sıcakken kavanoza alın. Kavanozu ters cevirin.serin ve karanlık bir yerde saklayın.




6 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım benım için çok yeni bir tarif hemen deniyeceğim..))

    YanıtlaSil
  2. harika rengi var. Ellerine sağlık. Yarasın inşallah

    YanıtlaSil
  3. Benim de yayınlanmak için arşivimde bekleyenler arasında.Rengi ve kıvamı çok güzel,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Kabuklarını soymadan yapsak mahzuru var mı peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, kabuklarını soyduğum halde tadı hafif buruk oldu.Tam olgunlaşmamış olunca sorun oluyor.

      Sil
    2. Selamlar, kabuklarını soyduğum halde tadı hafif buruk oldu.Tam olgunlaşmamış olunca sorun oluyor.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.