6 adet cennet hurması (sert olanlardan)
3 su bardağı şeker
1 su bardağı
sıcak su
3-4 tane karanfil
1 cay kaşığı limon tuzu
1 cay kaşığı tereyağı
Üzerine şekeri ilave edip bir gece bekletin.
Ertesi gün baya suyu çıkmıştı.
Beklettiğimiz hurmaların üzerine sıcak suyu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Karanfili,1 cay kaşığı limon tuzu ve findik büyüklüğünde tereyağı ilave edip bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Kıvamı oluşan reçeli sıcakken kavanoza alın. Kavanozu ters cevirin.serin ve karanlık bir yerde saklayın.
ellerine sağlık arkadaşım benım için çok yeni bir tarif hemen deniyeceğim..))
YanıtlaSilharika rengi var. Ellerine sağlık. Yarasın inşallah
YanıtlaSilBenim de yayınlanmak için arşivimde bekleyenler arasında.Rengi ve kıvamı çok güzel,elinize sağlık.
YanıtlaSilKabuklarını soymadan yapsak mahzuru var mı peki?
YanıtlaSilSelamlar, kabuklarını soyduğum halde tadı hafif buruk oldu.Tam olgunlaşmamış olunca sorun oluyor.
SilSelamlar, kabuklarını soyduğum halde tadı hafif buruk oldu.Tam olgunlaşmamış olunca sorun oluyor.
Sil