Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

24 Kasım 2014 Pazartesi

SEPET YAPALIM



750 gr.un
1,5 su bardağı süt
1 paket maya
6 kesme seker
1 cay kaşığı tuz
2 yumurta

Bu malzemelerle hamuru yoğurun, yoğurduktan sonra  120 gram tereyağını ilave edip tekrar yoğurun.İki misli olana kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan bir beze alip acin ve iki cm kalınlığında kesin.Önceden hazırladığınız alüminyum folyo ile kapladığınız ısıya dayanıklı bir kabin üzerine resimdeki gibi yerleştirip sepet şeklinde örün. Üzerine 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı süt karıştırdığınız karisimi sürün. Firininizi önceden 180-200 derecede ısıtın ve en altta tepsinizi yerleştirin.Kızarana kadar pisirin. 

O sırada  sepetin kulpunu kalan hamurun yarısıyla sac örgüsü yapıp baska bir ısıya dayanıklı  kabin üzerine yerleştirin.En son kalan hamuru yine sac örgüsü seklinde örüp çelenk gibi yapin. Her iki yaptığınız hamurunda üzerine yumurtalı karışımdan sürüp ayni şekilde pisirin.  

Ördüğünüz sepeti  soğuduktan sonra kabin üzerinden dikkatlice çıkarın. 4 yemek kaşığı pudra sekeri 2 yemek kaşığı suyu karıştırın,  bunu yapıştırıcı olarak kullanın.Sac örgüsü seklinde yaptığınız çelengi  sepetinize bu seker karışımıyla yapıştırın. Kulpun her iki tarafına kürdanı saplayıp sepetinizin kulpunu da bu şekilde takın. Zevkinize göre süsleyip istediğiniz şekilde masanızda  kullanabilirsiniz .















4 yorum:

  1. fiyonklu sepetini yerim senin ben yerim
    ama ayıp yaaaa hiç yorum yazan olmamış buna :((((((

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle muthis

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.:)) çok şirin ve başarılı. Bir şey kafama takıldı. sepeti örerken zaman kaybında şeritler mayalanıp farklı ölçülerde olabilir. Acaba maya yerine karbonat kullanılsa daha rahat mı? örülür .

    YanıtlaSil
  4. Süpersiniz maşallah..Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.