Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

18 Nisan 2015 Cumartesi

Çerkeş Peyniri

 Eski bir geçmişi olan Çerkeş, Çankırı iline bağlı ilçe ve güneyinde bulunan Ulusu Çayı (Ulu çay)'nın aktığı ovada kurulmuş ilçe merkezi olan kasabadır. Çerkeş ilçesi il merkezi Çankırı’ya 85 km, Başkent Ankara’ya ise 128 km uzaklıktadır. Genelde hayvancılıkla uğraşılır. 
Değişik peynir tarifleri ararken bu tarife rastladım. Denemeden olmaz, hemen çiftlikten sütler alindi. Kahvaltı için bu güzel peynir yapıldı.


Aslında bu peynir koyun sütünden yapılır ama artık koyun sütü hem çok pahalı hemde az bulunduğu için inek sütünden yapılıyor.
5 litre Süt
 1 yemek kaşığı peynir mayası
Süt kaynatılıp soğumaya bırakın. Hafif ılıkken üzerinden kaymağı toplayın ve bir kaşık peynir mayası ilave edilip karıştırın. Bir gece bekleyin. Ertesi gün mayalanmış sütü küçük tülbentten yapılmış peynir keselerine yerleştirin ve süzgecin üzerine koyulur. Suyunun akması bekleyin. Suyu akan peynire şekil verip üzerine ağırlık koyun. Bir gece daha bekleyin ve ertesi günü torbasından çıkartılıp tuzlayın. Bu peyniri hemen yiyebilirsiniz, sütünü kaynattığımız için hiç sorun yok,.Afiyet olsun. 
Tarifini burdan aldim.





1 yorum:

  1. Ellerine saglik ne lezzetlidir simdi birde yaptigin o mis gibi ekmekle cay offf mis mis

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.