Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

7 Temmuz 2015 Salı

Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması


20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
taze nane, maydanoz
karabiber, tuz, zeytinyağı

Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartın.
Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler  kavrulunca domates rendesi ilave edin. Maydanozu, naneyi,karabiberi, üzerini gececek  kadar su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın.
Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun.
Çiçeklerin içini fazla doldurmayın. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, tencereye sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.





Bahçenizde kabaklarınız varsa erken saatlerde çiçekler kapanmadan, ucunda kabağı olmayan çiçekleri toplamanız gerekiyor.

2 yorum:

  1. Çok güzel bir sunum. Ama ben bu bitkiye hiç rastlamadım. Çok güzel görünüyor. Bitkinin dolmaya verdiği tadı merak ettim. Elime geçse, denemelik de olsa yaparım bu dolmayı..:) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor çook elinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.