800 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
Kızartma için;
2 çorba kaşığı un(ikinci kez kızartma için)
1,5 su bardağı sıvı yağ
Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk kızartın.Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın(1dk kadar).
Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 10 dk kadar). Bu iki kez kısa kısa kızartma ciğerinizin daha yumuşak olmasını saglayacak.
Afiyet olsun.
Soğanlı sunum çok hoş olmuş..:)
YanıtlaSilElleirnize sağlık..
Arnavut ciğerine bayılırım…
YanıtlaSilSunum şahane olmuş…
Ellerine sağlık tatlım…
Sevgiler…
Çok çök sevdiğim bir yemek türlüdür. Elerine sağlık. Yanında ayran ve pirinç pilavı olmazsa olmaz benim için. :))
YanıtlaSil