Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

1 Nisan 2016 Cuma

Arnavut Ciğeri





800 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
Kızartma için;
2 çorba kaşığı un(ikinci kez kızartma için)
1,5 su bardağı sıvı yağ 

Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk kızartın.Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın(1dk kadar).
Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 10 dk kadar). Bu iki kez kısa kısa kızartma ciğerinizin daha yumuşak olmasını saglayacak.
Soğan piyazı ve üzerine kimyon,sumak arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Soğanlı sunum çok hoş olmuş..:)
    Elleirnize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Arnavut ciğerine bayılırım…
    Sunum şahane olmuş…
    Ellerine sağlık tatlım…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  3. Çok çök sevdiğim bir yemek türlüdür. Elerine sağlık. Yanında ayran ve pirinç pilavı olmazsa olmaz benim için. :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.