MALZEMELER :
1 yemek kaşığı taze limon suyu
250 gr. oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
200 gr.toz şeker (şekeri bana az geldi, çok tatlı sevmeyenler için bu ölcü iyi oluyor )
4 tane yumurta
125 gr. ince irmik
2 tatlı kaşığı kabartma tozu (silme )
1 paket vanilyalı puding
1000 gr. Quark ( labne peyniri )
1 kase dilimlere ayrılmış taze mandalina veya 1 kutu mandalina konservesi
Mandalina sevmiyorsanız başka meyvelerle de ayni tarifi yapabilirsiniz.
YAPILISI :
Tereyağını çırpma kabına alin ve krem haline gelene kadar çırpın.Yavaş yavaş sekeri ekleyerek çırpın.Yumurtayı ve limon suyunu ilave edin, kabartma tozu, irmik ve puding tozunu ekleyip krem haline gelene kadar çırpın.Ouark ( labne peynirini ) ekleyin ve karıştırın.En son mandalinaları karışıma ilave edin. En üstüne mandalina dilimlerini yerleştirin. Ben mandalinaların hepsini içine koyduğum için kan portakalı dilimleriyle süsledim .Kelepçeli kek kalıbına dökün . 160 °C 1 saat pişirin. Afiyet olsun.
Cheesecake çok güzel görünüyor. Mandalinaların kokusunu duyar gibiyim..:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Sevgiler..
muhteşem ve çok lezzetli görünüyor ben sadesini yapıyorum ancak...
YanıtlaSilEllerine sağlık Can'ım. Harika görünüyor. Bu tarz aromatik tatlar içeren lezzetlere bayılıyorum.
YanıtlaSilNefis görünüyor Siedam…
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım…
Sevgiler…