Malzemelerimiz
1 kg.çilek
4 su bardağı şeker
yarım çay kaşığı limon tuzu veya 1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
Çilekleri yıkayıp ayıklayın,ben kücük kücük dogradim ama rondadan geçirip püre haline getirerekte yapabilirsiniz.
Büyük bir tencereye alın,üzerine şekerini ve tereyağını ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra limon tuzunu ilave edip 15-20 dakika daha kaynatın, kıvamını kontrol edip, ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara agzına kadar doldurup kapagını kapatıp ters cevirin. Kavanoz kapaklarınızın yeni olmasına dikkat edin ,aksi takdirde güzel kapanmaz ve bozulmalar olabilir.Serin yerde saklayın.
yarım çay kaşığı limon tuzu veya 1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
Büyük bir tencereye alın,üzerine şekerini ve tereyağını ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra limon tuzunu ilave edip 15-20 dakika daha kaynatın, kıvamını kontrol edip, ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara agzına kadar doldurup kapagını kapatıp ters cevirin. Kavanoz kapaklarınızın yeni olmasına dikkat edin ,aksi takdirde güzel kapanmaz ve bozulmalar olabilir.Serin yerde saklayın.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim