Kiraz reçeli görüntü olarak vişne reçeline benzesede tadı ve aroması tamamen farklı..
1 kilo kiraz
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
yarim limon suyu veya 1 cay kaşığı limon tuzu
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
yarim limon suyu veya 1 cay kaşığı limon tuzu
Çekirdeklerinden ayrılan kirazları bir tencerenin içine alıp üzerine şekerini koyalım.
Bu tip bir aletle çekirdeklerini çıkardım, pipet yardımıyla da aynı sekilde çıkarabilirsiniz.
Tenceremizin kapağını kapatıp bir gece bekletelim.
Sabah şeker erimiş olacaktır.
Eriyen şekerin üzerine bir çay bardağı suyu ekleyip reçelinizi kısık ateşte kaynamaya bırakın.Bu asamada findik büyüklüğünde tereyağı atmayı da unutmayın.Tereyağı ilave edince köpük olmuyor ama eğer olursa bu köpükleri kaşık ya da kevgir yardımıyla alın.
Bu aşamada reçelin altını kısık ateşe alın ve reçel koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Kirazlar küçülmeye başlayacaktır,limon suyunu ilave edin, 5 dakika sonra kıvamını kontrol edin,istediğiniz kıvama kadar kaynatın.
Reçel kaynarken çıkan kabarcıklar iri ve kıvamlı oluyorsa reçeli ocaktan alın.
Hemen tüketmeyecekseniz reçeliniz sıcakken kavanozlara koyup sıcakken ağzını kapatıp ters çevirin ve serin yerde muhafaza edin.
Sabah şeker erimiş olacaktır.
Eriyen şekerin üzerine bir çay bardağı suyu ekleyip reçelinizi kısık ateşte kaynamaya bırakın.Bu asamada findik büyüklüğünde tereyağı atmayı da unutmayın.Tereyağı ilave edince köpük olmuyor ama eğer olursa bu köpükleri kaşık ya da kevgir yardımıyla alın.
Bu aşamada reçelin altını kısık ateşe alın ve reçel koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Kirazlar küçülmeye başlayacaktır,limon suyunu ilave edin, 5 dakika sonra kıvamını kontrol edin,istediğiniz kıvama kadar kaynatın.
Reçel kaynarken çıkan kabarcıklar iri ve kıvamlı oluyorsa reçeli ocaktan alın.
Hemen tüketmeyecekseniz reçeliniz sıcakken kavanozlara koyup sıcakken ağzını kapatıp ters çevirin ve serin yerde muhafaza edin.
Çok güzel olmuş canım. Afiyetle yiyin Kiraz reçelinizi.
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜYOR ABLA ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilTesekkürler Nursevin hanim, sevgiler
YanıtlaSilTesekkürler rojdacim
YanıtlaSilLimonu ne zaman koyuyoruz
YanıtlaSilSelamlar ikaziniz icin tesekkürler yazmayi unutmusum :) Genelde her recelde oldugu gibi istedigim kivama gelince limonu ekleyip bir iki tasim kaynatip aliyorum ocaktan
Sil