Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

30 Haziran 2016 Perşembe

İrmik Helvası

Genelde bizim camideki toplantılarda irmik helvasını hep Nuran abla yapar ve gerçekten her seferinde çok güzel olur :)  Nuran ablanın yaptığı kadar güzel oldu mu bilmiyorum , tabi ki el lezzeti çok önemli... Gelelim tarifimize

125 gr. margarin

100 gr, Tereyağı
1 kilo seker
500 gr.ince irmik
1 paket vanilya
3 bardak su
1,5 bardak süt
100 gr.cam fıstığı
 Sekeri su ve süt karışımında karıştırarak eritin.Margarin ve tereyağını derince bir tencerede eritin,tam erimeden irmiğini ve fıstığını birlikte kavurmaya başlayın ocağınızın altını orta ısıya getirin. Fıstıklar pempelestikten  sonra  sütte erittiğiniz sekerli karışımını ilave edin. Vanilyasını ilave edin. Çok hızlı şekilde  kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın 1 dakika kadar sonra tencerenizin altını kapatın demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra istediğiniz formu verip servis tabağına alin. Afiyet olsun.




2 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.