125 gr. margarin
100 gr, Tereyağı
1 kilo seker
500 gr.ince irmik
1 paket vanilya
3 bardak su
1,5 bardak süt
100 gr.cam fıstığı
Sekeri su ve süt karışımında karıştırarak eritin.Margarin ve tereyağını derince bir tencerede eritin,tam erimeden irmiğini ve fıstığını birlikte kavurmaya başlayın ocağınızın altını orta ısıya getirin. Fıstıklar pempelestikten sonra sütte erittiğiniz sekerli karışımını ilave edin. Vanilyasını ilave edin. Çok hızlı şekilde kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın 1 dakika kadar sonra tencerenizin altını kapatın demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra istediğiniz formu verip servis tabağına alin. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık Sieda'cım... harika görünüyor
YanıtlaSilelinize sağlık .. tam bayramlık olmuş..
YanıtlaSil