Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

24 Şubat 2017 Cuma

Yasemin Tatlısı


Malzemeler :

1,5 su bardağı un (250 gr un)
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı gül suyu ( yoksa onun yerine 1 paket vanilya)
1/2 çay bardağı  su
1 cimdik tuz
çok az kırmızı gıda boyası
1 yemek kaşığı buğday nişastası ( hamuru açmak için)
Kavrulmuş Fındık ( üzerine )
İç harcı için:
400 gr ceviz
1 su bardagı şeker
4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 paket vanilya
1cimdik damla sakızı ( Dövülmüş ufalanmış şekilde. Olmasa da olur)
1 yemek kaşığı kayısı marmelatı
1/2 cay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
1 su bardagı su
1su bardagı şeker
1 yemek kaşığı dolusu bal
bir iki damla limon suyu
Hazırlanması:

Öncelikle tencereye 1 su bardagı şekeri, 1 su bardagı suyu ve 1 yemek kaşığı balı ekleyip kaynatıyoruz. Ocaktan almadan önce bir iki damla limon suyu sıkıyoruz. Şerbet şekerlenmesin diye. Ocaktan alıp bir kenarda soğutuyoruz.
Hamur için unu derin karıştırma kabına alıyoruz, ortasında havuz yapıp bir adet yumurtayı, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını, 1 yemek kaşığı gül suyunu ( yoksa 1 paket vanilyayı) bir cimdik tuzu ekleyip tahta kaşıkla  karıştırıyoruz.
1/2 çay bardagı suyu  da azar azar ekleyerek yine tahta kaşık yardımıyla hamuru toparlıyoruz.
Tezgaha un serpiyoruz, hamuru karıştırma kabından alıp tezgahta elimizle biraz yoğuruyoruz.
Streç filme sarıp 15 dakika bekletiyoruz. O arada iç harcı hazırlıyoruz.
400 gr cevizi 1 su bardagı şekerle robotta çekiyoruz un haline gelinceye kadar. Çekilmiş cevize geri kalan malzemleri de ekleyip yoğuruyoruz.
15 dakika sonra hamuru ikiye bölüyoruz. biri beyaz olarak kalıyor, 2. hamura çok az kırmızı gıda boyasını ekleyip iyice yoğurup rengi hamura yediriyoruz.
Bir kaseye 1 yemek kaşığı buğday nişastası  1 yemek kaşıgı da un ekleyip karıştırıyoruz, biraz tezgahın üzerine serpiyoruz. Önce beyaz hamuru alıp merdaneyle  açıyoruz, açtığımız hamuru bir kenara alıyoruz.
Sonra  kırmızı  hamuru  açıyoruz beyaz yufkanın üzerine koyuyoruz, merdaneyle her iki hamurun üzerinden bastırarak hafif birleşmelerini sağlıyoruz. Hamurun kenar kısmından fazlalıkları kesip alıyoruz sonra eşit şekilde büyükçe karelere bölüyoruz.

Sonra her kareyi 4 tarafından eşit kesiyoruz. Ortasına kadar degil. Resimde olduğu gibi.
Hazırladığımız iç harçtan cevizden biraz küçük toplar yapıp karenin ortasına koyuyoruz.

Resimdeki gibi şekil veriyoruz.

Kavrulmuş fındık tanesini şerbete batırıp orta kısma koyup hafif  bastırıyoruz.

Geri kalan karelere de aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 C   önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra sıcak sıcak alıp önceden hazırlamış olduğumuz, derin bir kaba koyulmuş soguk şerbeti batırıyoruz Kaşık yardımıyla şerbetten tatlının üzerine bir kaç kere alıp alıp döküyoruz. Şekli bozulmasın diye elimizle bulamıyoruz şerbete.

Şerbetten alıp cupcake kağıtlarına koyup servis tabağına diziyoruz.
15 dakika sonra afiyetle yiyoruz.

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.