1 su bardağı nohut,
4 su bardağı yoğurt,
Tuz,
Su,
yarim cay bardağı sıvıyağı
kuru nane,pul biber
Taze nane yaprakları
Taze nane yaprakları
Yapılışı
Buğdayı ve nohudu ayrı ayrı akşamdan ıslatalım.
Sularını süzüp, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayın
Soğumaya bırakın.Yoğurda tuz ilave edip çırpın ve soğumuş olan bakliyatın üzerine döküp karıştırın.
Tam soğuk olmasını istiyorsanız buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Yarim cay bardağı sıvı yağı ısıtın, kuru naneyi çok az kavurup biraz biber ekleyin. çorbanızın üzerine gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim