HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 paket yas maya (40 gram)
1 tatli kaşığı tuzSüt
İÇ HARCI İÇİN:
600 gram kavurma veya kıyma
250 gram tereyağ
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
600 gram kavurma veya kıyma
250 gram tereyağ
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Yaş maya sütle eritilir ve yoğurma kabına alınır. Üzerine 1 kilo unu ve tuz konur. Yavaş yavaş sütü ilave edilir hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur dinlendirilirken iç harcı hazırlanır. Tereyağ ve sıvıyağ tavaya konup kızdırılır. İçine un ve tuz katılıp hızlıca karıştırılarak un kokusu gidene kadar kavurulur.
Dinlenen hamur, biri diğerlerinden biraz daha büyük olacak şekilde bezelere bölünür. Büyük olan hamur, kullanılacak fırın tepsisinin kenarlarından taşacak büyüklükte altına un serpilerek açılır. Açılan hamur tepsiye yerleştirilir. Üzerine önce yağla kavrulan unun yarısı dökülerek yayılır. Onun da üzerine kavurma konur. Arzuya göre yemeklik dogranmis sogan ve pul biberde ekleyebilirsiniz
Fotograflarda kıyma ile yapılanı cekmisim :) sonucta islem aynı
İkinci hamur açılarak diğerinin üzerine yerleştirilir. İlk serilen yufkanın kenardan sarkan uçları diğerlerinin üzerine kapatılarak şekil verilir. Tam ortasindan minik bir delik acilir,üzerine yumurta sürülür.180 derecede üzeri kizarana kadar pisirilir.Afiyet olsun.
bu nasıl güzellik böyle yutkunuyorum :)))))))))))
YanıtlaSil