Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

22 Haziran 2016 Çarşamba

MALATYA AKÇADAĞ KÖMBESİ


HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 paket yas maya (40 gram)
1 tatli kaşığı tuz
Süt

İÇ HARCI İÇİN:
600 gram kavurma veya  k
ıyma
250 gram tereyağ
1,5 su bardağı  un
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Yaş maya sütle eritilir ve yoğurma kabına alınır. Üzerine  1 kilo  unu ve tuz konur. Yavaş yavaş sütü ilave edilir hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur dinlendirilirken iç harcı hazırlanır. Tereyağ ve sıvıyağ tavaya konup kızdırılır. İçine un ve tuz katılıp hızlıca karıştırılarak un kokusu gidene kadar kavurulur. 

Dinlenen hamur, biri diğerlerinden biraz daha büyük olacak şekilde bezelere bölünür. Büyük olan hamur, kullanılacak fırın tepsisinin kenarlarından taşacak büyüklükte altına un serpilerek açılır. Açılan hamur tepsiye yerleştirilir. Üzerine önce yağla kavrulan unun yarısı dökülerek yayılır. Onun da üzerine kavurma konur. Arzuya göre yemeklik dogranmis sogan ve pul biberde ekleyebilirsiniz
Fotograflarda kıyma ile yapılanı cekmisim :) sonucta islem aynı
 İkinci hamur açılarak diğerinin üzerine yerleştirilir. İlk serilen yufkanın kenardan sarkan uçları diğerlerinin üzerine kapatılarak şekil verilir. Tam ortasindan minik bir delik acilir,üzerine yumurta sürülür.180 derecede üzeri kizarana kadar pisirilir.Afiyet olsun.






1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.