Bu Tarifi Paylaş
12 Haziran 2016 Pazar
KIYMALI TAZE FASULYE
1 kilo fasulye
1 adet soğan
3 domates
2 yesil sivri biber
1/2 cay bardağı sıvı yağı
tuz,pul biber,karabiber
1 kilo taze fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ince dilimler halinde kesin. Kıymanızı tencerenize koyup kendi bıraktığı suyu cekene kadar pisirin. Zeytin yağınızı ekleyip küp seklinde doğradığınız soğanla birlikte kavurun. Doğradığınız yesil biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Fasulyeleri tencereye koyup kapağı kapatın. fasulyeleri kendi suyunda pişirin, ocağınızın altını biraz daha azaltın,çok yavaş pişsin, fasulyeleriniz iyice yumuşayınca minik minik doğradığınız domateslerinizi ,tuz,pul biber ve karabiberini ekleyip 20 dakika daha pişmeye bırakın. Ben su ilave etmiyorum o yüzden çok sulu olmuyor arzu ederseniz su ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Etiketler:
ANA YEMEKLERiM,
fasulye,
yesil fasulye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim