Biliyorsunuz uzun zamandır eksi mayalı ekmekler yapıyorum,bu sefer kendi yaptığım maya ile poğaçalar yaptım.Gerçekten umduğumdan güzel oldu. Denemek isteyenlere tavsiyemdir.Bildiğiniz ne kadar poğaça tarifi varsa hepsinde eksi mayanızı kullanabilirsiniz...
Malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr. Eksi maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 -5 su bardağı tam buğday unu (1 kilo)
Üzeri için
4 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Susam
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 -5 su bardağı tam buğday unu (1 kilo)
Üzeri için
4 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Susam
İç malzemeleri :
Küp küp doğranmış sucuk
Küp küp doğranmış peynir
Küp küp doğranmış sucuk
Küp küp doğranmış peynir
Kasar peyniri
Dilimlenmiş zeytin
Yeşil biber
Kırmızı biber
Yeşil biber
Kırmızı biber
Mayayı ılık su ile ezin toz şekeri ilave edip 10 dakika bekletin unu derin bir kaba alın ortasını havuz gibi açın kalan bütün malzemeleri ekleyip yoğurun üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika dinlendirin dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde ayırıp önce pekmezli suya daha sonra susama buluyoruz ve tepsiye diziyoruz yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalandıktan sonra ortasını elimizle genişleterek iç malzemeyi koyuyoruz 190 derecede kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Mayalandıktan sonra ortasını elimizle genişleterek iç malzemeyi koyuyoruz 190 derecede kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim