Daha öncede bahsettiğim gibi birçok bitkiden ekmek mayası yapılıyor ve oldukça kolay bir maya , eksi mayayı sevmeyen ama ayni zamanda doğal beslenmek isteyenler için alternatif olabilir.
Bir tutam yabani sarımsak temizce yıkanır doğranır ve 350 ml. su ilave edilir. 48 saat sonra içinde gazozdaki gibi hava kabarcıkları oluyor. iste o zaman suyu kullanabilirsiniz. Bu su ekmeğimizi kabartacak olan maya :)
300ml. yabani sarımsak suyu
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
550gr. Ekmeklik un(typ 1050)
Bu malzeme ile bir hamur yapın ,yoğurma kabından kendi kendine ayrılana kadar yoğurun. 10 dakika dinlendikten sonra bir tur daha yoğurun. hafif yağladığınız kalıba koyup oda sıcaklığında bıraktın ve üzerini streçle kapatın .
24 saat sürüyor kabarması, eğer sıcak bir ortamdaysa bu süre kısalıyor.Kalıbın kenarları yüksek olursa daha iyi oluyor , Benim kalıbım biraz büyük olduğu için yayıldı.
Bekleyin kabarsın.kabarmadan pişirirseniz içi hamur kalır.
İsterseniz üzerine bıçakla kesikler atıp 180 derecede turbo ayarında 60 dakika pişirin.
24 saat sürüyor kabarması, eğer sıcak bir ortamdaysa bu süre kısalıyor.Kalıbın kenarları yüksek olursa daha iyi oluyor , Benim kalıbım biraz büyük olduğu için yayıldı.
Bekleyin kabarsın.kabarmadan pişirirseniz içi hamur kalır.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim