Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Nisan 2017 Pazartesi

YABANi SARIMSAKLI EKMEK MAYASI-BÄRLAUCH BROT


Daha öncede bahsettiğim  gibi birçok bitkiden ekmek mayası yapılıyor ve oldukça kolay bir maya , eksi mayayı sevmeyen ama ayni zamanda doğal beslenmek isteyenler için alternatif olabilir.
Bir tutam yabani sarımsak temizce yıkanır doğranır ve 350 ml. su ilave edilir. 48 saat sonra içinde gazozdaki gibi hava kabarcıkları oluyor. iste o zaman suyu kullanabilirsiniz. Bu su ekmeğimizi  kabartacak olan maya :)


300ml.  yabani sarımsak suyu
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı  zeytinyağı
550gr. Ekmeklik un(typ 1050)

Bu malzeme ile bir hamur yapın ,yoğurma  kabından  kendi kendine ayrılana kadar yoğurun. 10 dakika dinlendikten sonra  bir tur daha yoğurun.  hafif yağladığınız kalıba  koyup  oda sıcaklığında  bıraktın ve üzerini streçle kapatın .
24 saat sürüyor  kabarması, eğer sıcak bir ortamdaysa bu süre kısalıyor.Kalıbın kenarları yüksek olursa daha iyi oluyor , Benim kalıbım biraz büyük olduğu için yayıldı. 
 Bekleyin kabarsın.kabarmadan pişirirseniz içi hamur kalır.


 İsterseniz üzerine bıçakla kesikler atıp 180 derecede turbo ayarında 60 dakika pişirin.
Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.