Bu Tarifi Paylaş
27 Kasım 2017 Pazartesi
IHLAMUR MAYALI EKMEK
IHLAMUR ÇİÇEĞİNDEN EKMEK MAYASI öncelikle aşağıdaki linki okumalısınız.
Tarifi : http://lifestylesieda.blogspot.de/2017/04/ihlamur-ciceginden-ekmek-mayasi.html
Orta boy bir kavanoza 500ml oda sıcaklığında su ve bir avuç kuru ıhlamur çiçeği koydum ve 13-14 saat sonra bal rengi suyu maya olarak kullandım.
Ekmegimizin Tarifi
400ml. ıhlamur suyu (100ml mi ıhlamur çiçekleri çekmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pekmez
6 yemek kaşığı zeytinyağı
600gr. Ekmeklik un
50gr.çavdar unu
Bu malzeme ile bir hamur yapın yapış yapış bir hamur oluyor,yoğurma kabından kendi kendine ayrılana kadar yoğurun. 10 dakika dinlendikten sonra gelişi güzel katladım hafif yağladığım kalıba koyup oda sıcaklığında bıraktım ve üzerini streçle kapattım ve gidip gelip kontrol etmeyin, ben öyle yaptım da sabırsızlıktan :) 12-13 saat bazende daha uzun sürüyor kabarması sabırla bekleyin bu ekmek durup durup birden kabarıyor hiç merak etmeyin. Bekleyin kabarsın. Kabardıkdan sonra 180 derecede 50-60 dakika pisirin.
Mayalanmış ekmeğinizin üzerine fırça ile su sürüp susam serptim. Mis gibi ıhlamur kokusu saracak mutfağınızı ,şimdiden deneyenlere kolay gelsin.Afiyet olsun.
Etiketler:
cicek mayasi,
EKMEKLER,
ihlamur mayali ekmek,
ihlamur mayasi,
vahsi maya
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Güzel bir teknik lakin burda bana göre ıhlamur suyuyla yuğrulan hamur bekletilip kabardığın da o hamur ekşi maya olarak kullanılmalı yani yine ıhlamur suyun da ezilmeli püre haline gelince un tuz eklenip yuğrulmalı şekil verilip dinlenmeye bırakılmalı böylece bekleme süresi kısalır ekmek daha fazla kabarır gec bayatlar daha lezzetli ve kaliteli olur
YanıtlaSil