Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

7 Şubat 2014 Cuma

BALKABAĞI ÇORBASI









Simdi tam zamanı bu harika lezzeti mutlaka deneyin
250 gr balkabagi
1 orta boy patates
1 orta boy 
soğan
1 küçük cay bardağı kırmızı mercimek
1 küçük cay bardağı organik buğday ( i
şlenmemiş ) veya aşurelik buğday
2 yemek kaşığı tereyag
100 ml krema
250 ml et veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz ( ben kaya tuzu kullandığım için tuzunu kendinize göre ayarlayın
Kabağın içini boşaltın eğer bozmadan boşaltırsanız, servis içinde kullanabilirsiniz.Kabaklari, patatesleri ve soğanları  küp seklinde doğrayıp tereyağında 2 dakika hafif soteleyin, mercimek ve bugdayida ekleyin, üzerine 1 litre su ekleyip buğdaylar pisene kadar kaynatın, orta ateşte, Tam buğdaylar pisince et suyunu , tuzu, karabiberini ekleyip 1 dakika kaynatın, sonra krema haline gelene kadar
blendardan geçirin, en sonunda kremayı ekleyin.Eğer çok koyu olursa su veya süt ekleyerek kıvamını kendi istediğiniz gibi yap
ın. Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. çok değişik ve çok şık çok güzel ellerienize sağlık. ayrıca katagoride olmuş.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir sunum maşallah
    ben de balkabağına mercimek patates soğan koyuyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.