Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

7 Şubat 2014 Cuma

ARPA ŞEHRİYELİ KUZU GÜVECİ




750 gr kuzu kuşbaşı 
1 paket arpa şehriye 
2 adet domates
3 adet sivribiber 
1 adet büyük boy kuru sogan
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 paket margarin
7-8 su bardağı su
Tuz

İnce kıydığımız kurusogani, 1/4 paket margarinde pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip, hep birlikte kavuralım.
Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra, tuzunu ve yeterince suyunu koyup, etlerin pişmesini bekleyelim.
Etler pişince, ocaktan indirip, suyunu süzerek ayıralım.
Süzdüğümüz et suyunun en az 7,5 su bardağı olması gerekir.
Bu sırada, geri kalan margarin yagini eritip, içine arpa şehriyelerini ilave ederek kavuralım.
Şehriyeler kavrulunca, et suyunu kavurduğumuz şehriyelere ilave edip, bir kere karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak şehriyelerin suyu iyice çekmesini sağlayalım.
Bu esnada, etleri porsiyonluk güveçlere bölelim. Pişmiş olan şehriyeleri de güveçlerin üstüne doldurup, en üstüne yuvarlak 1 dilim domates ile 1/2 sivribiber koyup, rendelenmis kasar peynirinide üstüne ekleyip,önceden ısıttığımız fırında domatesler ve biberler kızarıncaya kadar fırınlayalım.

Not: Porsiyonluk güveçleri, içinde iki parmak su olan fırın tepsisine dizip, onunla birlikte fırınlayalım.

4 yorum:

  1. siedam canim ,üzerindeki kasar peynirimi ..?

    YanıtlaSil
  2. Evet canim, unutmusum yazmayi, hatirlattigin icin tesekkürler

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir yemek olduğu anlaşılıyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.