Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

6 Şubat 2014 Perşembe

Çerkes Helvası



2 paket (500 gr)Tereyagi ocaga koyun, eritin,1 kilo unu katin, karistirarak un pembelesinceye kadar kavurun, kisik ateste en az yarim saat, un kavrulunca1 kilo dövülmüs sekeri ( pudra sekeri gibi olacak )ekleyin, bir dakika kadar iyice karistirin, tepsiyi cok az siviyagla yaglayin, kavurdugunuz sekerli unu icine dokun, tahta kasikla bastirarak, iyice tepsiye yayin tahta yayin, uzerine eliniz yanmasin diye, tahta kasikla bastirin, helva kalip gibi olsun, sogumadan dilimleyin, soguyunca sertlesecegi icin dilimlenmez, buz dolabina koyun soguk servis yapin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.