Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

30 Haziran 2015 Salı

Balbadem Tatlısı

Yapması kolay ama tadı damağınızda kalacak :) helva tadında tatlıları seviyorsanız tam aradığınız tatlı

Malzemeler:

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı buğday nişastası
3-4 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş  badem veya fındık
1 su bardağı irmik
Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

    4-5 yemek kaşığı bal
    Hazırlanışı:

    İrmik haricinde tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Tezgah üzerine alıp hamuru uzun silindir şeklinde uzatın.
    Tezgah üzerine irmiği yayıp üzerinde hamuru yuvarlayın ve her tarafına irmik bulaşmasını sağlayın.
    İki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin ve 170 derecede hafif pembeleşinceye dek pişirin.
    Bir tencerede şerbet malzemelerini karıştırıp  15-20 dakika kaynatın.Balını ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alin.
    Fırından çıkarıp soğuttuğunuz bal badem tatlısının üzerine sıcak şerbeti döküp tatlının çekmesini bekledikten sonra soğutup servis yapın.











    1 yorum:

    Yorumlarınız için teşekkür ederim

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    ★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

    Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.