Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Haziran 2016 Cuma

Kiraz Yaprağı Sarması

Malatya yöresinden nefis bir tarif, biraz minik minik sarmak uğraştırıyor ama bence bu uğraşa değer :) Bu sarmayı ilk kez bir malatyalı arkadaşta yemiştim tadı damağımda kalmıştı mutlaka deneyin derim...

Malzemeler:
400 gr kiraz yaprağı
1 kase yarma (öğütülmüş yarma ) veya ince bulgur
yemek kaşığı un 
Yogurtlu sos  icin malzemeler
1 kg yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta

**********
4 tane kuru soğan 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
Arzu ettiğiniz miktarda tuz

Yapılışı:
1 kase ince bulgura 1 yemek kaşığı un  ve tuz ilave edilir azar azar su dökülerek yoğrulur. Kiraz yaprakları kolay sarılması için sıcak suda biraz bekletilip süzülür. Yoğrulan iç  kiraz yapraklarına sarılıp tencereye dizilir.  Üzerini geçmeyecek kadar su eklenir, yemek tabağı kapatılarak pişirilir. Pişen sarmaların suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilir.. Ayrı bir tencereye 1 kilo yoğurt, 1 yumurta  ve 2  yemek kaşığı un koyulup çırpılır,eğer yoğurt çok sulu degilse 1 bardak kadar su ilave edilir,devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan meyanenin içine sarmalar atılır. Bir iki taşım daha kaynatılır.






Bu işlem devam ederken küp doğradığımız dört adet soğan tereyağı koyduğumuz tavada karamelize olana kadar kavrulur. Salca ve pul biberi eklenir biraz daha kavrulur. Pişen kiraz yaprağı sarması kepçe ile alınarak servis tabağına  alınır.Üzerine tereyağlı kavrulmuş soğan dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerşne sağlık canım…
    Müthiş güzel görünüyor.
    Afiyetler olsun ,hayırlı iftarlar dilerim…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim Emelcim :) Hayirli iftarlar canim

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.